Gijs Dröge

Gijs Dröge is sinds juni 2015 directeur van Stichting Milieukeur (SMK). Deze onafhankelijke organisatie ontwikkelt en beheert criteria voor duurzaam ondernemen en is met name actief op het gebied van Agro/food, duurzaam hout en een variëteit aan non-food producten. Voor deze laatste categorie beheert SMK in Nederland tevens het Europees Ecolabel.

Voorafgaand aan SMK was Dröge partner bij Dietz Dröge & Van Loo, een adviesbureau voor communicatie en public affairs. In die hoedanigheid werkte hij onder andere voor ondernemerskoepels, organisaties en bedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen, gebouwen, energie, biodiversiteit en plastic soep. Dröge is tevens de oprichter van Dröge & van Drimmelen, een toonaangevend adviesbureau voor corporate communication en public affairs. Hij startte zijn loopbaan in de journalistiek (Economisch Dagblad), en later was hij columnist voor het Financieele Dagblad. Hij publiceert nog met enige regelmaat.

Naast zijn werk is Dröge actief met Liberaal Groen, een politieke denktank, en vervult hij diverse bestuurlijke functies. Dröge studeerde bouwkunde aan de TU Delft en volgde enkele managementcursussen in de Verenigde Staten.