Uitreiking Kristalprijs 2018: programma bekend

Donderdagmiddag 29 november is de uitreiking van de Kristalprijs, de toonaangevende prijs op het gebied van maatschappelijke verslaggeving.

Organisaties die open zijn over hun ketenverantwoordelijkheid, die transparant zijn over hun eigen impact, samenwerken met belanghebbenden en ketenverantwoordelijkheid opnemen in hun strategie en maatschappelijk jaarverslag maken kans op de Kristalprijs 2018. Vier organisatie zijn genomineerd voor de Kristalprijs 2018.

Programma

13.00 - 13.30 uur   Ontvangst/registratie workshopdeelnemers*

13.30 - 14.15 uur   Workshopronde 1*

14.30 - 15.15 uur   Workshopronde 2*

15.30 - 16.00 uur   Ontvangst/registratie Kristalprijsuitreiking

16.00 - 16.15 uur   Opening
Esther van der Voort, dagvoorzitter
Fou-Khan Tsang RA, boegbeeld Vernieuwingsagenda Niet-financiële Informatie van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en bestuursvoorzitter van Alfa Accountants

16.15 - 16.45 uur   Lancering criteria Transparantiebenchmark 2019
Drs. David Pappie MBA, Directeur Topsectoren en Industriebeleid, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat

16.45 - 17.10 uur   Uitreiking van de Kristalprijs
Monika Milz, juryvoorzitter

17.10 - 17.15 uur   Afsluiting

17.15 - 18.30 uur   Netwerkborrel

Workshops

A: Materialiteit in ketentransparantie

Hoe bepaal je de grenzen in de waardeketen, hoe selecteer je de meest relevante externe ontwikkelingen (outside-in gedachte), zijn er voor mondiale thema's ook mondiale wetenschappelijke doelstellingen, hoe kun je inzicht geven in de verschillende dimensies die je gebruikt hebt bij de materialiteitsanalyse? In deze interactieve workshop bespreken we deze vragen.
Prof. Dr. Nancy Kamp Roelands RA MA, Associate Partner bij EY en bijzonder hoogleraar Non-Financial Information, Integrated Reporting & Assurance aan de Rijksuniversiteit Groningen

B: Stakeholdermanagement 2.0

Het betrekken van stakeholders bij het bepalen van de materiële issues voor in het jaarverslag is soms een routinematig proces. In deze workshop daagt Jos Reinhoudt (MVO Nederland) de deelnemers uit opnieuw naar hun stakeholderbenadering te kijken, met als doel zo een beter zicht te krijgen op de maatschappelijke rol van hun organisatie.
Drs. Jos Reinhoudt, Senior Kennismanager bij MVO Nederland

C: Ketentransparantie/-verantwoordelijkheid: Dilemma's en kansen

Hoe rapporteren organisaties gebalanceerd over 'do no harm' en 'do good'? Naast mooie voorbeelden en case studies, staan we in deze workshop stil bij nieuwe vormen van transparantie, de dilemma's om over negatieve impact of misstanden te rapporten. Organisaties gaan met elkaar in gesprek over de grenzen aan het kunnen rapporteren over ketenverantwoordelijkheid.
Drs. Jerwin Tholen, Director Sustainability KPMG Nederland
Vincent van Marle MA, Senior Consultant Sustainability KPMG Nederland

D: Kwaliteitsverhoging door te leren van fouten: voorbeelden uit de vliegerswereld

Eva van der Fluit neemt u mee in de wereld van KLM vliegers. Hoe gaan zij om met fouten en incidenten? Hoe creëren zij een open leercultuur waarin menselijke feilbaarheid een gegeven is? Welke rol speelt de crew, hun organisatie en hun keten daarbij? Omdat het werk van vliegers risicovol is, lopen ze voor en dat biedt inspiratie voor anderen.
Dr. Eva van der Fluit CMC is organisatieadviseur, gespecialiseerd in professionals. Zij promoveerde in 2016 op vraag hoe KLM vliegers met spanning en conflict omgaan.

Waar, wanneer?

Donderdag 29 november 2017, 13.00 – 18.30 uur, Antropia Cultuur- en Congrescentrum, Driebergen-Zeist.

Plaats: 
Den Haag
maandag, 12 november, 2018