Royal BAM Group wint Kristalprijs

dinsdag, 21 november, 2017

Royal BAM Group ontvangt de Kristalprijs 2017, de hoofdprijs van de Transparantiebenchmark. Het is de 8e keer dat deze prijs is toegekend. De snelste stijger is VION Holding N.V., ABN AMRO maakte het meest innovatieve jaarverslag.

De prijs voor maatschappelijke verslaggeving is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met de Transparantiebenchmark en de Kristal wil het ministerie maatschappelijk verantwoorde verslaggeving door ondernemingen en organisaties breed stimuleren en verbeteren.

De Transparantiebenchmark geeft geen oordeel over de maatschappelijke prestaties. Een hoge score op de Transparantiebenchmark betekent dus niet dat een onderneming niet (meer) te maken heeft met maatschappelijke problemen, dilemma’s en controverses.

Winnaar Kristalprijs: Royal BAM Group
De winnaar van de Kristalprijs van dit jaar is Royal BAM Group. De sector waarin BAM opereert heeft het de afgelopen jaren in financieel opzicht zwaar te verduren gehad. Ook BAM zelf is hiermee geconfronteerd. De jury waardeert dat BAM maatschappelijke thema’s zo nadrukkelijk op de agenda en in het verslag heeft laten staan. Zo blijkt bijvoorbeeld dat BAM haar stakeholders uitdrukkelijk betrekt bij de discussie wat voor bedrijf het wil zijn in 2050, en wat voor doelstellingen voor 2020 daar dan bij horen.

Ook geeft BAM aan waar het bedrijf nog kan verbeteren. Het resultaat is een helder en goed verslag van een bedrijf dat zich nadrukkelijk durft te profileren op duurzame thema’s.

Lees meer over de nummers 2, 3 en 4, de snelste stijger en de winnaar van het meest innovatieve jaarverslag.

Fotoalbum, Twitter moments en presentaties

Heeft u de bijeenkomst gemist of wilt u nog even nagenieten? Bekijk het fotoalbum en een verslag in tweets in ons Twitter moments overzicht. De presentaties van deze dag vindt u op de pagina Documenten.